Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000Ε


Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των φοιτητών στις κατά τόπους Εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος. Πρόκειται για το ποσό των 1.000 ευρώ που καταβάλλεται εφάπαξ στους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις και καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι 31 Μαρτίου 2012.

Δικαιολογητικά
1. Πιστοποιητικό (όχι Βεβαίωση Σπουδών) για τα 1.000€ από τη Γραμματεία του Τμήματος
2. Συμβόλαιο Μίσθωσης, το οποίο ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει επικυρώσει στην εφορία
3. Φορολογική δήλωση οικ. έτους 2011 και το έντυπο Ε9

Τα δικαιολογητικά αυτά τα καταθέτουν οι γονείς των φοιτητών στην εφορία που υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση.
Προϋποθέσεις
1. Πρέπει να έχετε περάσει τα μισά μαθήματα του προηγούμενου έτους (δεν ισχύει η προϋπόθεση αυτή για τους πρωτοετείς φοιτητές)
2. Δεν πρέπει να στεγάζεστε στην Εστία του Πανεπιστημίου ή στα ξενοδοχεία που ενοικιάζει
3. Εισόδημα όχι άνω των 30.000,00€ για οικογένειες με ένα παιδί (το ποσό προσαυξάνεται με 3.000,00€ για κάθε επιπλέον παιδί). Λεπτομέρειες στις Εφορίες για τον τρόπο υπολογισμού
4. Ακίνητα όχι άνω των 200 τ.μ. Λεπτομέρειες στις εφορίες
5. Oι γονείς να μην κατοικούν στην πόλη που σπουδάζει ο φοιτητής
6. Δεν δικαιούνται το επίδομα οι φοιτητές για δεύτερο πτυχίο, οι πέραν των κανονικών ετών φοίτησης, οι μεταπτυχιακοί και οι αλλοδαποί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση να απευθύνεστε στις εφορίες ακόμα και αν νομίζετε ότι δεν το δικαιούστε λόγω εισοδήματος ή επιφάνειας ακινήτων, γιατί υπάρχουν είτε εξαιρέσεις στο νόμο είτε δικές σας παρερμηνείες.

1 σχόλιο:

  1. se poies eforeies exoun arxisei oi aitiseis gia to foititiko epidoma? ego se opoia exo parei tilefono sti thessaloniki kamia den mou eipe oti exoun arxisei oi aitiseis.. mou ipan malista oti mporei na min dothei fetos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή